1 kg friske blåmuslinger
1 tsk vegetabilsk olie / vindruekerneolie
4-5 fed hvidløg
2 stilke citrongræs
6-8 røde chili
1 kop vand
1 spsk fishsauce
1 kop søde basilikumblade (Bai hurapah)
Skyl og rens muslingerne.
Pil hvidløgene og hak dem fint.
Skær citrongræsstilkene (den hvide del !) ud i papirtynde skiver
Hak chilien fint. Hak basilikumbladene groft.
Varm olien op til den ryger i en rummelig gryde eller en wok.
Tilsæt hvidløg, citrongræs og chili.
Tilsæt fiskesauce og vand og lad det hele koge ind i ca. to min.
Tilsæt muslingerne og hold retten i konstant bevægelse med en grydeske ell. lign.
Damp muslingerne i ca. 3-4 min.
Tilsæt basilikumbladene til sidst
Tips: Brug evt. Djævelsauce som tilbehør at dyppe muslingerne i.
Pas på at der ikke er nogle af muslingerne der er dårlige. Hvis nogle
ikke åbner sig, men stadigt er helt tillukkede efter at være dampet
skal du smide dem ud !