# Ingredienser
800 g torskeryg med skind og uden ben
3 gulerødder
2 porrer
1 lille løg
3 dl hvidvin eller 2 ½ dl vand og saften af 1 citron
4 dl ris, gerne basmati eller jasmin ris
3 spsk hakket frisk dild
35 g smør
havsalt
peber fra kværn
10 g smør til fadet
* Tilberedning
Kog risene efter anvisningen på posen.
Tænd for ovnen på 175°C.
Gør grønsagerne i stand.
Skær gulerødder, porrer og løg i fine strimler.
Smør et ildfast fad med smør. Kom de strimlede grønsager i, og læg torskeryggen oven på med skindsiden opad.
Tilsæt hvidvin eller vand med citronsaft.
Drys med salt og peber, og dæk med alufolie eller bagepapir.
Bag fisken i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, til fisken er hvid og fast og deler sig i lameller, når man trykker på den.
Hæld skyen fra fiskefadet i en gryde.
Kog skyen ind til, den fylder det halve.
Smag skyen til med salt og peber.
Tag skindet af torskeryggen, og server den med grønsagerne, skyen og dampede ris blandet med resten af smørret og hakket dild.