Logo

Stegt torsk med ærtemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt torsk med ærtemos

 

Ærtemos er en populær "side-dish" i England, hvor den bl.a. serveres til fish and chips. Oprindeligt blev mosen tilberedt med tørrede ærter, men nu hvor dybfryseren er opfundet, er retten både smuk og velsmagende tilberedt med frosne grønne ærter. Smag evt. til med lidt citron og frisk mynte.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 10 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

400 g torskefilet

salt og peber mel

olie/smør

 

Ærtemos:

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

15 g smør

300 g frosne grønne ærter

1 dl bouillon eller vand

salt og peber

 

Tilbehør:

rugbrød eller kogte eller stegte kartofler

citronbåde

*

 

Ærtemos: Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.

Sauter dem bløde i en gryde med smør.

Tilsæt ærter og vend rundt.

Tilsæt væske og lad ærterne simre, til de er gennemvarme.

Mos ærterne med en kartoffelmoser, gaffel eller foodprocessor og smag til med salt og peber.

 

Del evt. torsken i mindre stykker og krydr dem med salt og peber.

Vend dem i mel og steg dem på en pande med olie/smør ca. 4 min. på hver side.

 

Server torsken med ærtemos og rugbrød eller kogte eller stegte kartofler.

 

TIPS: Du kan smage ærtemosen til med lidt friskhakket mynte, dild eller persille.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.413 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her