Logo

Fiskefrikadeller med ovnbagte tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller med ovnbagte tomater

 

Denne ret smager godt både varm og kold. Så lav endelig en større portion, så der er til flere dage.

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 30 min. Stege/bagetid: 45 min. Fryse-egnede. 4 personer

 

#

500 g torsk (eller lyssej, uden skind og ben)

2 tsk groft salt

1 lille løg (finthakket)

friskkværnet peber

3 spsk hvedemel

2 æg

2½ dl mælk (evt. fløde)

3-4 spsk persille (hakket)

6-8 blade frisk estragon (hakket)

2 spsk olie + 2 spsk smør

 

Bagte tomater:

6-8 tomater (halve)

2 spsk olie

1 spsk rødvinseddike

2 tsk sukker

 

Tilbehør:

1 bdt purløg (fintklippet)

rugbrød eller kartofler

*

 

Hak fiskekødet og rør det med salt.

Tilsæt løg, peber, mel og æg.

Rør mælk eller fløde i lidt ad gangen og rør farsen smidig.

Stil skålen i køleskab i mindst 30 min.

 

Bagte tomater: Læg halve tomater i et ovnfast fad og dryp med olie og eddike og krydr med salt, peber og sukker.

Bag i ca. 45 min. ved 150 °C.

 

Rør farsen igennem med persille og evt. estragon.

Form 12-15 fiskefrikadeller og steg dem på en sliplet-pande med smør og olie i 6-8 min. på hver side ved middel varme.

Server frikadellerne med ovnbagte tomater og drys med purløg.

 

TIPS: Du kan evt. nøjes med at brune frikadellerne på begge sider og bage dem færdige i ovnen ca. 10 min.

 

Fiskefrikadeller med ovnbagte tomater

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her