Fiskefrikadeller - 24 stk.:
400 g lyssejfilet uden skind
1 ¼ tsk groft salt
4 spsk hvedemel
1 spsk kartoffelmel
1 løg i grove stykker (ca. 75 g)
1 æg
150 g Karolines Køkken kvark 1%
4 spsk vand
friskkværnet peber
2 spsk smør og olie
Picklesdressing:
200 g sennepspickles
75 g Karolines Køkken kvark 1%
½ dl mælk
1 tsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
240 g ristet rugbrød
300 g grøn salat
citronbåde
Fiskefrikadeller: Hak fisken groft i en foodprocesser ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
Hæld den hakkede fisk i en skål og rør fisken sej med salt i ca. ½ min.
Tilsæt hvedemel og kartoffelmel.
Hak løg og æg i foodprocessoren ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
Rør det i farsen sammen med kvark, vand og peber.
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Lad den ene spsk smør- og rapsolie blive gylden i en pande.
Del farsen i 2 portioner og steg af den ene portion 12 små frikadeller.
Steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
Steg de sidste frikadeller i resten af smør- og rapsolien.
Picklesdressing:
Hak pickles og rør den sammen med kvark, mælk, sukker, salt og peber.
Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Smag til og tilsæt evt. lidt mere mælk hvis dressingen er for tyk.
Ikke fryseegnet