Denne ret smager godt både varm og kold. Så lav endelig en
større portion, så der er til flere dage.
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 30 min. Stege/bagetid: 45 min.
Fryse-egnede. 4 personer
#
500 g torsk (eller lyssej, uden skind og ben)
2 tsk groft salt
1 lille løg (finthakket)
friskkværnet peber
3 spsk hvedemel
2 æg
2½ dl mælk (evt. fløde)
3-4 spsk persille (hakket)
6-8 blade frisk estragon (hakket)
2 spsk olie + 2 spsk smør
Bagte tomater:
6-8 tomater (halve)
2 spsk olie
1 spsk rødvinseddike
2 tsk sukker
Tilbehør:
1 bdt purløg (fintklippet)
rugbrød eller kartofler
*
Hak fiskekødet og rør det med salt.
Tilsæt løg, peber, mel og æg.
Rør mælk eller fløde i lidt ad gangen og rør farsen smidig.
Stil skålen i køleskab i mindst 30 min.
Bagte tomater: Læg halve tomater i et ovnfast fad og dryp
med olie og eddike og krydr med salt, peber og sukker.
Bag i ca. 45 min. ved 150 °C.
Rør farsen igennem med persille og evt. estragon.
Form 12-15 fiskefrikadeller og steg dem på en sliplet-pande
med smør og olie i 6-8 min. på hver side ved middel varme.
Server frikadellerne med ovnbagte tomater og drys med
purløg.
TIPS: Du kan evt. nøjes med at brune frikadellerne på begge
sider og bage dem færdige i ovnen ca. 10 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin