Torsk er en fast hvid fisk og dens smag forhøjes til mindst
det dobbelte, når den tilberedes og serveres med fennikel.
• Fennikel indeholder intet fedt • Fisk indeholder meget B-vitamin.
Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Torskekotelet med fennikel
4 torskekoteletter a 200 g
1 spsk olie
2 spsk ouzo (valgfrit)
1 tsk balsamicovineddike
saften af 2 citroner
½ tsk friskkværnet peber
FENNIKELTILBEHØR:
2 knolde fennikel
1 spsk olie
1½ dl fiske- eller grønsagsbouillon
1 rød peberfrugt, strimlet
6 forårsløg i tynde skiver
citronbåde til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Læg torskekoteletterne ved siden af hinanden i et halvdybt
fad.
Hæld olie, ouzo, vineddike og friskpresset citron over.
Krydr med sort peber.
2 Dæk fisken til og stil den i køleskabet i 10 min.
Vend torskekoteletterne og øs marinaden over.
Dæk til og lad det stå koldt mindst 10 min. til.
3 Skær fenniklen i kvarte og skiv så delene tyndt.
Opvarm olien på en pande og tilsæt fenniklen.
Steg fenniklen i 1-2 min. og tilsæt bouillonen.
Lad det simre i 5 min, til fenniklen begynder at blive mør.
Tag panden fra varmen og tilsæt peberfrugt og forårsløg.
4 Grill eller steg torskekoteletterne 3-4 min. på hver side,
til koteletterne er hvide hele vejen igennem.
5 Anret fennikelblandingen på tallerkener, og læg
torskekoteletterne ovenpå.
Hæld skyen fra grønsagerne over.
Garner med citronbåde.
Tips & råd
Vælg fennikel som ikke er alt for stor og som har friske
grønne blade.
De afskårne stilke må heller ikke være for tørre.
Bouillon findes i mange forskellige varianter. Den
almindeligste form er bouillonterningen.
Næringsværdien varierer en del. De indeholder dog altid
meget salt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 228 = kJ 957
Kulhydrat 5 g Protein 34 g Fedt 8 g (32%) Fibre 4 g