4 personer
# Ingredienser
700 g torsk i filet
8 forårsløg
8 små gulerødder
8 små majroer
1 skalotteløg
1 bdt timian eller citrontimian
1 citron
⅔ tomater
2 fed hvidløg
salt, peber
olie
* Tilberedning
Rens grønsagerne. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm og gem lidt af den grønne top.
Gulerødderne skæres i stænger, majroerne deles i små både, og skalotteløget hakkes.
Noget af timianen nippes af stænglen.
Grønsagerne kommes i en gryde med lidt kogende vand, olie og salt.
Timianblade og revet citronskal tilsættes. Simrer ca 5 min under låg.
Grønsagsblandingen bredes ud i et ovnfast fad og drysses med lidt hakket hvidløg.
Torsken skæres i portionsstykker og lægges ovenpå grønsagerne.
Tomaterne skæres i både, som fordeles rundt i kanten af fadet sammen med et par skiver citron.
Til slut lægges hele timiankviste øverst, og det hele krydres med salt og peber og dryppes med lidt olie.
Bages 12-15 minutter i en 175 ºC varm ovn.
Serveres med basmatiris eller nye kartofler.