Logo

Bagt torsk med tomater - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nem hverdagsret med ovnbagt torsk og tomater. Og det bedste er, at retten er glutenfri. Velbekomme.

 

 

Den sprøde, solmodne smag af tomater er det vigtigste i denne ret. Som i enhver anden opskrift med tomater er frugtens kvalitet altafgørende. Hvis man ikke kan få fat i gode tomater, så er en tomatsauce lige så anvendelig, men retten har så ikke den umiddelbare friskhed. 

 
500 g modne tomater
2 spiseskefulde olivenolie
1 stort, hakket løg
2 fed knust hvidløg
1 laurbærblad
1 teskefuld tørret oregano
Salt og peber efter behag
800 g torskefilet
2 hakkede, hårdkogte æg som garnering
En håndfuld friskhakket persille som garnering
 
Forvarm ovnen til 180ºC.
Smør et gratinfad med olie.
Skær et snit i skindet på hver tomat og læg dem i kogende vand i 15-20 sekunder, så er de nemmere at flå.
Tag dem op med en ske og kom dem i koldt vand med det samme.
Lad dem ligge der 1 minut og tag dem så op.
Det er nu nemt at fjerne skindet (hvis ikke, så kog dem i yderligere 20 sek).
Hak de flåede tomater groft.
Varm 2 spiseskefulde olivenolie i en kasserolle på middelvarme og blødgør løg og hvidløg i olien.
Når blandingen er blank, men ikke brun, så tilsæt tomaterne derefter laurbærbladet og oregano.
Kom salt og peber i efter behag.
Bring langsomt blandingen i kog og lad retten simre i ikke mere end 5 minutter, så tomaterne ikke ender som grød, men stadigvæk har form.
Skær torskefileterne i passende stykker til de enkelte portioner, så hver får ca 200 g
Læg dem i det smurte gratinfad og tilføj salt og peber.
Hæld den varme tomatblanding over torskestykkerne og anbring fadet i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.
 
290 kcal; 42 g protein; 10,5 g fedt, heraf 2 g mættet; 7 g kulhydrat; 2 g fibre; 175 mg natrium; 54 mg kalcium
 
Alternativ: Bagt helleflynder eller pighvar
I ovennævnte opskrift kan man også bruge fileter af helleflynder eller pighvar i stedet for torskefileter. Men selvom fileter af helleflynder og pighvar måske er at overdrive en smule, så er de ganske anbefalelsesværdige. De skal bages i længere tid: cirka 30 minutter.
 
Fisk, bagt i alufolie
Fileter af torsk, kuller og sej eller fileten af helleflynder og pighvar kan bages i alufolie, således at de bevarer deres væde og smag. Bland en pasta i en morter ved at sammenrøre 6 spiseskefulde olivenolie, 2 hakkede skalotteløg og 4 spiseskefulde blandede urter som f. eks. persille, dild og basilikum. Tilsæt salt og friskkværnet sort peber efter behag. Læg fileterne i hver sit stykke alufolie, dæk dem med urtepastaen og pak det omhyggeligt ind i foliet; sørg for, hele retten er pakket godt sammen. Læg "pakkerne" på en smurt bageplade og bag dem i en forvarmet ovn (200ºC) i 20-30 minutter. Server fileterne fra alufolien, garneret med citronbåde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her