Logo

Ovnbagte ferskner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 modne ferskner eller nektariner (ca. 400 g)

Honninglage:
1 dl honning,
1 spsk frisk hakkede rosmarinblade,
1 ½ spsk fersken likør.

Karameliseret franskbrød:
4 skiver sødmælksfranskbrød (ca. 1 ½ cm tykke),
25 g smør,
2 tsk rørsukker
1 ½ dl flødeskum

Pynt: friske rosmarinkviste.

Bagetid: ca. 20 min ved 175°

Skær et lille kryds i toppen af ferskerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under lag i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca.18 x 25 cm).
Honninglage: Rør honning, rosmarin og likør sammen, Hæld honninglagen over fersknerne. Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.
Karameliseret franskbrød: Udstik franskbrødsskiveme med et glas ca. 7,5 cm i diameter. Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast). Steg de runde franskbrødsskiver på tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side.
Ved serveringen: Læg de karameliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver. Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af. Server resten af flødeskummet til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her