Baked Beans stammer oprindeligt fra det nordlige Amerika,
hvor de indfødte (navajoindianere) lavede dem som gryderet, hvor de indgik i
deres treenighed også kaldet “de tre søstre” – bønner, squash og majs. Sidenhen
blev retten bragt over Atlanten og til Frankrig, Italien og England, hvor vi
nok bedste kender den fra sidstnævntes “Full English Breakfast” hvor den indgår
som en stadfæstet del. Nå, men nu til retten. Der indgår chili – dem kan du med
fordel variere eller erstatte med rød og grøn peber – prøv dig frem og find din
egen favorit!
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser:
2 ds chili beans
1 ds majs
200 g rodfrugter (fx persillerod eller pastinak)
200 g gulerødder
200 g rødbeder
200 g tacochips
100 g revet cheddarost
½ bdt. koriander eller persille
1 rød chili
salt og sort peber
*
Rens rodfrugterne og skær dem på langs i ¼ stænger.
Vend dem med chili beans og majs i en bradepande med
bagepapir.
Bages i ovn ved 200 °C i ca. 30 minutter indtil rodfrugterne
er møre, men stadig sprøde.
Fordel tacochips og ost på toppen og gratinér i ovnen.
Drys med hakket koriander og chili.
Tips: Serveres som tilbehør både til fisk og kød, kan fint
spises som vegetarret.