1 frilandsand
250-300 g udstenede grønne oliven
4 store bagekartofler
brøndkarse
olie, salt, peber
Rengør anden.
Prik skindet på anden med en gaffel, gnid skindet godt med salt, giv den lidt salt og et drys peber indvendig.
Læg anden på risten i en bradepande med brystet nedad og sæt den i en
160ºC varm ovn på nederste rille.
Efter en times tid, hældes fedtet fra (gem fedtet - det kan bruges til
mange ting) og anden vendes.
Steg videre i yderligere en times tid, skru varmen op på 225ºC og steg
videre indtil skindet er brunt og sprødt.
Et par minutter før anden er færdig, hældes de skyllede oliven ved, så de lige når at blive varmet igennem og tager lidt smag.
Servér den parterede and sammen med brøndkarse og tynde skiver af
bagekartoffel, der er stegt sprøde i olie på panden og drysset med lidt salt inden servering.