1 stor poulard
20 hvide peberkorn
2 laurbærblade
1 stort løg
2 gulerødder
1 stort knoldselleri
2 kviste timian
1 spsk groft salt
½ l. piskefløde
100 g smør
Læg poularden i en gryde med koldt saltet vand og kog op. Gør grønsagerne i stand imens, hæld dem ned til poularden når vandet koger og kog det hele i 30 min.
Tag så den hele selleri op og lad resten koge 30 min. til. Sigt suppen gennem en finmasket sigte eller et klæde og kog ind til ca. ½ l. Skum undervejs for fedt og urenheder.
Mens fonden koger ind skæres selleri og poulard i mundvenlige stykker og kødet saltes.
Når fonden er reduceret tilstrækkeligt hældes piskefløden ved og det hele simrer videre, til saucen er lækker og cremet.
Så varmes poulard- og selleristykker i saucen, som i sidste øjeblik monteres med en klat smør lige inden servering.
Tilbehør:
Friske danske pillekartofler pyntet med persille.