De salte og let
bitre oliven giver modspil til den fede and. Til dessert er der abemad med
flødeskum, som er let at lave og et forfriskende punktum på en familiemiddag.
Andebryst med oliven og sprød kartoffel og
selleri
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Stege/kogetid: ca. 50 min. Kødet er fryseegnet.
#
2 andebryster
2 løg
2 dl tør hvidvin
100 g grønne og
sorte oliven
Kartoffel/selleri:
500 g kartofler
1 knoldselleri
3 spsk andefedt
salt og friskkværnet
peber
4-5 kviste frisk
timian (eller 1 tsk tørret)
Drys:
bredbladet persille
*
RIDS skindet på
andebrysterne i rudemønster uden at ridse i selve kødet.
Krydr med salt og
peber.
PIL løgene, og skær
dem i både og ...
BRUN andebrysterne
med skindsiden nedad i en stegegryde, og hæld det meste af det afsmeltede fedt
i en skål.
Vend andebrysterne,
tilsæt løg og brun 3-5 min.
Tilsæt hvidvin, og
lad kødet simre i ca. 30 min., til kødet er godt mørt.
Tilsæt oliven de
sidste 10 min. af stegetiden.
Kartoffel-selleri:
Skræl kartofler og selleri, og skær dem i terninger.
Steg dem møre i
andefedt i 30-40 min. på en stor stegepande ved middelvarme. Rør jævnligt.
Krydr med timian,
salt og peber.
TAG andekødet op, og
dup det tørt med køkkenrulle.
Steg det med
skindsiden nedad på en varm pande, til skindet er sprødt.
Lad kødet hvile i
ca. 10 min, og skær det i skiver.
Anret med oliven,
stegesky og stegte kartoffel- og selleriterninger.
Drys med persille og
server.
Frugtsalat med marcipanflødeskum
4 personer. Arbejdstid:
20 min.
#
2-3 røde æbler, fx
pigeoner
200 g blå vindruer
2 bananer
1 spsk citronsaft
1½ dl piskefløde
50 g rå ren marcipan
evt. 2 spsk syltet
appelsinskal
*
VASK æblerne, udkern
dem, og skær dem i små stykker.
Vask vindruerne,
halver dem, og fjern evt. sten.
Pil bananerne, og skær
dem i skiver.
VEND frugten sammen
med citronsaft, og fordel det i portionsglas.
PISK fløden til
skum.
Vend flødeskum med
groft revet marcipan og evt. hakket appelsinskal.
Læg det ovenpå
frugten, og server.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin