serveret med jordskokkekompot med porre
2 ænder
100 g bacontern
½ snittet savoykål
4 gulerødder
4 dl fond
500 g jordskokker
2 store porrer
hvidløg
smør og ½ l. piskefløde
et lille bundt persille, hakket
Ænder brunes i gryde og tages derefter op.
Dernæst ristes bacontern sammen med savoykål og gulerødder, hvorefter der påhældes 4 dl fond.
Det hele tages op og tilsættes 100 g smør.
Ovenpå dette lægges anden og hele herligheden stilles i ovnen i 15-20 minutter, hvorefter anden skæres ud og anrettes oven på sauteen.
Til dette serverer vi jordskokkekompot:
Jordskokker skrælles og skæres i passende stykker.
Sauteres i smør med porrer og hvidløg.
Piskefløde tilsættes.
Det hele koges, til det har en passende konsistens.
Til sidst tilsættes persille.