Logo

Indbagt hellefisk med kaperssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 stk hellefiskfilet á ca. 100 g (frisk eller frosne)
2 plader butterdej eller fillodej
1-2 porrer
250 g champignoner
1 spsk olie
salt
peber
1 spsk hakket, frisk estragon eller 1 tsk tørret.

Sauce:
15 g margarine
3 spsk hvedemel
5 dl fiskebouillon
1-2 spsk kapers
salt
peber

Tilbehør:
1,2 kg kartofler
4-8 stk endivie salat

Skær porrer og champignoner i tynde skiver. Svits grønsagerne i olie på en pande til væden er dampet væk. Smag til med salt og peber.

Del de to optøede butterdejsplader (eller fillodej) i 4 stykker, og rul dem meget tyndt ud, til de næsten er "gennemsigtige". Læg en hellefiskfilet midt på hvert stykke butterdej (eller fillodej)

Læg grønsagerne oven på fisken, og drys estragon på. Pak butterdejen omkring fisken, og luk godt til. Læg butterdejspakkerne på en bageplade med bagepapir. Bag fisken i ovnen ved 200 º i 25-30 minutter. Hvis dejen bliver for brun undervejs, kan der lægges alufolie over.

Sæt imens kartoflerne over at koge i letsaltet vand. Skær endivie salaten i halve på langs, og damp dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de stadig er sprøde i konsistensen.

Lav kaperssaucen ved at komme margarine, hvedemel og fiskebouillonen i en tykbundet gryde, og kog det igennem under piskning. Tilsæt kapers, og smag til med salt og peber.

Servér butterdejspakkerne med kartofler, kaperssauce og de dampede endivie salat til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.115 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her