#
Råvarer til Letstegt gravet sild
1 kg urensede sild eller 600 g sildefileter.
1 spsk sukker.
1 spsk salt.
½ tsk groftkværnet hvid peber.
½ dl finthakket dild.
2 spsk olie.
Sennepssauce:
5 skalotteløg eller 1 løg.
1 dl hvidvin.
100 g blødt smør eller margarine.
1-2 spsk fransk sennep
½ dl dild
(salt, peber, et nip sukker).
*
Fremgangsmåde:
Rens, skyl, udben og flå sildene.
Kom sukker, salt, hvid peber og dild i en skål.
Læg sildefileterne i og bland det godt.
Lad det stå koldt i 15 min.
Hak løgene fint og læg dem i en gryde.
Kom hvidvinen på og lad det koge ind til der er den halve
mængde tilbage.
Pisk fedtstoffet i, i små klumper.
Tilsæt sennep og dild.
Smag til med salt, hvid peber og et nip sukker.
Tag sildefileterne op og dup dem tørre.
Opvarm lidt af olien på en stor stegepande.
Steg fileterne hurtigt nogle stykker ad gangen ved kraftig
varme.
Server sildefileterne straks sammen med saucen og kogte
kartofler.
Tips: I stedet for olie kan margarine bruges til at stege
fileterne i.
.....................................................
: