Som
navnet antyder, er de dejlige sild lynhurtigt tilberedt, og de smager skønt
både til frokost med rugbrød eller som et aftenmåltid med kogte kartofler.
Arbejdstid:
20 min. Kogetid: 8 min. Trækketid: mindst 2 timer. 4 personer.
#
4
ferske sildefileter
2
rødløg
2
gulerødder
1½
cm frisk peberrod
1½
dl klar lagereddike
½
dl vand
75
g sukker
½ tsk
salt
Tilbehør:
1
bundt dild
rugbrød
eller kogte kartofler
*
SKÆR
sildefileterne midt over på den lange led, og skær finnerne af.
Tør
fileterne med køkkenrulle, og læg dem i et dybt fad.
SKÆR
rødløg, gulerødder og peberrod i meget tynde skiver.
Giv
eddike, vand, sukker og salt et opkog i en gryde.
Kom
grønsagerne i lagen, og kog op igen.
Hæld
den kogende lage over sildene.
Ryst
fadet, så lagen kommer godt ned mellem sildene.
Lad
sildene køle af i køleskabet og trække i mindst 2 timer.
Tag
sild og grønsager op af lagen, og server sildene med frisk dild og rugbrød
eller kogte kartofler.
TIPS:
Sildene kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin