½ skive rugbrød med smør
1 skive skinke
2 spsk hønsesalat
4 aspargessnitter
1 tomatspringer
1 tsk hakket persille
Læg skinken på brødet.
Læg hønsesalaten i en bræmme på skrå, og læg tomatspringeren på midten.
På hver side af tomaten lægges 2 aspargessnitter.
Drys hakket persille på hønsesalaten.
Hønsesalat:
1 lille høne sættes over til kogning med friske krydderurter såsom persille, løvstikke og laurbærblade.
Hønen skal koge i ca. 1-1 ½ time efter størrelse.
Tag hønen op og lad den afkøle.
Pluk den for kød og skær kødet i små firkanter.
Bland 200 g kryddermayonnaise med 500 g aspargessnitter (godt afdryppede) og 100 g champignoner i skiver.
Tilsæt hønsekødet.
Lad salaten stå og hvile i ½ time og smag den til med salt og peber.
Tilsæt evt. 1 spsk cognac, det gør underværker for smagen.
Sigt suppen og gem den til en anden god dag.
Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk salt
1 spsk eddike
½ l olie
Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken. Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den. (Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk HP sauce
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk flydende Maggi-krydderi
1 tsk citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk cremefraiche 18%
Tomatspringer: En skive tomat skæres fra midten og ud. Skiven vrides og sættes på.