4 skiver okseinderlår
8 tynde skiver skinke
4 store fed hvidløg
1 spsk mørk vineddike
½ dl rødvin
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
1 laurbærblad
1 tsk citronsaft
2 spsk hakket persille
1 citron
Salt - sort peber
Ovnen varmes op til ca. 125°C.
Halvdelen af hvidløgene stødes i morter eller knuses mellem to skeer og blandes til en jævn pasta med vineddiken, 1 tsk salt og peber, som bøfferne indgnides med på begge sider.
Smørret smeltes på en pande og de resterende hvidløg flækkes og svitses sammen med laurbærbladet.
Løgene fiskes op før de bliver brune og kastes bort.
Bøfferne steges et par minutter på hver side i smørret.
De skal kun være brune udvendig.
Bøfferne lægges i hver sin varme ovnfaste skål.
Skinkestykkerne vendes også lige hurtigt på panden og lægges over bøfferne, som sættes til varme i ovnen.
Det meste af fedtet på panden hældes fra.
Kun ganske lidt skal bruges til saucen: panden koges af med citronsaft, vineddike og rødvin.
Bøfferne serveres varme, overhældt med saucen og pyntet med citronbåde.
Af samme grund kræver bøffen en robust rødvin.
Kogte kartofler er velegnede.