En meget kendt egnsret med aner helt tilbage fra hollandske kolonister i 1521.
Den har holdt sig næsten uændret helt op til starten af det 20. århundrede.
1 skinke på ca. 6 kg
Hele byggryn (mængde afhængig af antal portioner)
Stødt kanel
Stødt anis
Stødt nellike
Rosiner, masser af rosinel
Puddersukker
Timian
Safran
Snittede mandler
Vanilje
Tilbehør: Puddersukker og brød
Alle ingredienserne til grøden lægges på et stort stykke linned eller lærred.
Stoffet samles foroven og bindes til en pose.
Posen må ikke være mere end halvt fyldt, da byggryn udvider sig meget under kogning.
Posen kommes i en kæmpestor gryde sammen med skinken.
Kogetiden for en skinke på den størrelse, er 3 ½-4 timer og hele byggryn er længe om at koge møre.
Indholdet af posen hældes over i et fad og røres mere lind med lidt af suppen.
Grøden spises med puddersukker og skinken serveres i tynde skiver på tykke skiver brød.
Posegrød var en hverdagsret for hollænderne. Man kogte en gang om ugen, hvilket også ses af den store portion. Indholdet i posen varierede fra familie til familie, og alt efter hvad man lige havde i huset. Rosinerne var obligatoriske. Man brugte et stort lærredsstykke, hvor alle ingredienserne blev blandet og lagt. Så samlede man hele herligheden og bandt det sammen foroven, så det dannede en pose.