1 løg
125 g kogt skinke
2 æggeblommer
3 spsk piskefløde
worcestershiresauce (engelsk sauce)
1 spsk olie
4 spsk smør
4 dobbelte lammekoteletter a 180-200 g ca. 3 cm. tykke
2 spsk reven emmentaler ost
Løget pilles og hakkes fint.
Skinken skæres ud i mindre stykker og hakkes så fint som muligt.
Løg og skinke blandes i en skål med æggeblomme og fløde, røres godt og krydres med salt, peber og worcestershiresauce.
Et fladt ovnfast fad pensles med olie.
Knap 3 spsk smør brunes på en stegepande, og lammekoteletterne steges 2-3 minutter på den ene side.
Den stegte side drysses let med salt, og koteletterne lægges i fadet med den ustegte side opad.
Stegeskyen fra panden hældes i fadet.
Skinke-løgblandingen fordeles over koteletterne, resten af smørret fordeles herover i små flager, og det hele drysses med den revne ost.
Fadet sættes i en 225°C varm ovn på midterste ribbe, og koteletterne gratineres i ca. 15 minutter.
Hertil passer grønne bønner dampet møre i smør med lidt finthakket løg og evt. også et presset hvidløgsfed.
Tips: Til denne ret anvendes dobbeltkoteletter skåret fra den nederste del af ryggen, sadlen det fineste og dyreste stykke af lammet.
I stedet for dobbelte lammekoteletter kan anvendes skiver af udbenet lammesadel, der rulles sammen og ombindes med snor ligesom tournedoser.