Logo

Bagt fisk med fennikelfrø og tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagt fisk med fennikelfrø og tomatsauce

 

Der er masser af smag i denne sunde fiskeret. Fisken serveres med en dejlig salat af spæde spinatblade og en krydret tomatsauce med basilikum og appelsinsaft.

Arbejdstid: 25 min Koge/bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

Tomatsauce:

500 g modne tomater

2 fed hvidløg

3 spsk olie

saft af 1 appelsin

1 bdt basilikum

salt og peber

 

Bagt fisk:

500 g filet af hvid fisk

(fx brosme, kuller, kulmule, lange, sej eller torsk)

½ tsk fennikelfrø

 

Spinatsalat:

200 g spæde spinatblade

1 lille rødløg

2 spsk olie

1½ spsk vineddike

 

Tilbehør: 400 g tør eller 500 g frisk pasta

*

 

Tænd ovnen på 180 °C.

Skær tomaterne i kvarte og skær stilken ud.

Hak hvidløget groft.

Lad hvidløg og tomater simre i olie i en gryde ved middelhøj varme i 4-5 min.

Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum og lad saucen simre endnu 3 min.

Smag saucen til med salt og peber.

 

Skær fisken i 4 stykker.

Læg dem i et smurt, ovnfast fad og læg evt. tynde ender ind under fileten, så stykkerne er ens i højden.

Hak fennikelfrøene med en kniv på skærebrættet.

Bland de hakkede frø med ½ tsk salt og drys blandingen på fisken.

Bag fisken i ovnen 10-12 min.

 

Skyl og tør spinaten.

Hak løget fint.

Rør olie og vineddike sammen og vend dressingen grundigt med spinat og løg.

Smag salaten til med salt.

 

Hæld tomatsaucen over fisken inden servering og server med spinatsalat og friskkogt pasta.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her