1 rødbede
3 gulerødder
3 fed hvidløg
1 bioprimo krydderurtebouillonterning (eller friske krydderurter)
1 dåse flåede tomater.
150 g forkogte pillede rejer
2 spsk karry
salt, peber
4 spiseskefulde græsk yoghurt 1.0 %
revet peberrod
Frisk grønt fx persille,-skvalderkål, løgtoppe eller andet.
Skær rødbeden i tern, læg den i en gryde, hæld vand på til den er dækket, og kog den mør.
Tag rødbedestykkerne op og gem dem til senere.
Skær gulerødderne i tern og kom dem i rødbedevandet sammen med hvidløget og bouillonen.
Hæld saften fra de flåede tomater i gryden, skær tomaterne i 3 stykker, og kom dem i også.
Kog til gulerødderne er møre.
Blend suppen jævn, og kom rejerne, rødbeden, karry, salt og peber i.
Giv evt. suppen mere vand, og smag den til.
Snit det grønne, og bland i yoghurten sammen med peberroden.
Fordel suppen på tallerkenerne, og kom en klat af yoghurtblandingen oven på.
Tips: Fedtfattig samt syre/base afstemt.
Kan serveres som både forret og hovedret