Rødbedeconsomme:
1,2 l kalvefond
3 dl rødvin
2 rødbeder
2 løg
4 fed hvidløg
2 nelliker
2 laurbærblade
Olivenolie
Salt, peber
Fyld:
400 g sprængt svinekød
2 rødbeder
2 løg
1 bdt purløg
Peberrodsskum:
2 dl sødmælk
1 spsk reven peberrod
Rødbedeconsommé: Skræl rødbederne og riv dem på rivejernet som til råkost.
Kom dem i en gryde med hakket løg.
Sauter let af i lidt olivenolie og tilsæt de øvrige ingredienser.
Lad simre i 45 minutter, si gennem et etaminé (tyndt klæde) over i en ren gryde og smag til med salt og peber.
Fyld: Skræl og skyl rødbederne.
Soigner svinekødet og kom det i en gryde med rødbeder, løg og vand, der dækker.
Tilsæt lidt salt og lad småkoge under låg i 1 ½ time.
Hak purløget fint.
Peberrodsskum: Lun mælken og tilsæt reven peberrod.
Tag gryden af varmen og lad trække med peberrod i 3 minutter.
Si mælken og smag til med salt og peber.
Anretning: Skær fyldets kogte rødbeder i tern a 1 x 1 cm og halver løgene.
Fordel rødbeder og løg i 4 dybe tallerkener.
Skær svinekødet i stykker og fordel i tallerkenerne.
Varm suppen op til kogepunktet og hæld den over fyldet.
Drys med hakket purløg.
Skum peberrodsmælken op og hæld den i kanten af suppen.