1 løg
5 porrer med toppe
3 spsk smør eller margarine
1 kg meget modne tomater
salt og peber
1,5 l Grundsuppe - se Tillæg eller 4-5 bouillonterninger
2 peberfrugter
1 ds majs
2 dl fløde
Tilbehør: brød og ost
*
Skær løg og porrer med top i tynde skiver og svits det godt i smør eller margarine, men lad det ikke tage farve.
Kom de ituskårne tomater ned i gryden og tilsæt lidt salt og peber.
Rør forsigtigt i det i 10-15 minutter og spæd med suppen eller 1,5 l kogende vand, tilsat bouillonterninger.
Lad det koge sagte i 30-40 minutter.
Passer suppen over i en anden gryde og tilsæt tynde strimler af peberfrugt og de afdryppede majs.
Lad det snurre i endnu 5 minutter og rør fløden i.
Smag tilmed salt og peber og varm suppen igennem, men lad den ikke komme i kog. Server brød, smør og ost til.
Porregodt