(6 personer)
1 kg porrer,
500 g selleri med top,
lidt friske fennikelblade (kan erstattes med fennikelknold),
3 spsk ekstra jomfruolivenolie,
1 dl hvidvin,
1-1,5 l vand,
2 pasteuriserede æg,
friskpresset saft af 1 citron,
salt, friskkværnet peber.
Vask grønsagerne, skær porrerne i skiver (brug kun det hvide), hak fennikel og selleri (brug også selleritoppen).
Svits grønsagerne i olie i en gryde.
Tilsæt vin, vand, salt og peber og lad det hele simre i ca. 30 minutter.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt æggeblommerne, og imens du stadig pisker let, tilsætter du citronsaften og en lille smule af den varme suppe fra gryden.
Hæld blandingen i suppen. Rør forsigtigt for at blande æg og citronblandingen godt med suppen.
Varm suppen igennem, men lad den ikke koge, da æggemassen så vil stivne.
Serveres med et godt brød til.