Hyben er rig på C-vitaminer og kaldes da også for "Nordens appelsin". Hyben kogt til marmelade, saft, pure, sauce m.m. er kun nogle af de mange anvendelsesmuligheder - og så er det næsten en gratis fornøjelse, for hybenbusken vokser vildt overalt i Danmark.
Til 4 personer
¾ l hyben
1 ½ liter vand
ca. 100 g sukker
citronsaft
jævning
Tilbehør: Flødeskum
Skær blomst og stilk af frugten, skær den midt igennem og fjern frøene nemmest med en teske.
Kom skallerne i en gryde med vand og bring dem i kog.
Lad dem koge møre en halv times tid.
Purér det gennem en sigte.
Bring pureen i kog med sukker og tilsæt lidt citronsaft.
Jævn med kartoffelmel udrørt i koldt vand eller med jævningpulver.
Serveres rygende varm med flødeskum på.
Kammerjunkere eller tvebakker kan serveres til.