Den velsmagende grønsagssuppe
har fået et sprødt drys af rå æbler og hakkede nødder på toppen.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Kogetid: 20 min.
#
2 porrer .
300 g jordskokker
300 g melede
kartofler
25 g smør
2 fed hvidløg
2 kviste frisk
timian eller 1 tsk tørret
ca. 1¼ liter
urtebouillon eller vand
2½. dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
2 spsk citronsaft
Tilbehør:
2-3 røde æbler
100 g
hasselnøddekerner
groft hvedebrød
*
RENS porrerne, og
skær dem i skiver.
Skræl jordskokker og
kartofler, og skær dem i mindre stykker.
Steg porrerne bløde
og blanke i smør.
Tilsæt knust
hvidløg, og steg i et par min.
Tilsæt jordskokker,
kartofler og timian.
Varm godt igennem,
tilsæt bouillon eller vand, og kog i ca. 20 min. under låg, til grønsagerne er
møre.
Blend suppen helt
jævn, og kog den igennem med fløde.
Tilsæt evt. mere
bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
Smag til med salt, peber
og citronsaft.
Server suppen med
små terninger af æble, hakkede nødder og brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin