1 løg
150 g margarine
¾ kg jordskokker
50 g hvedemel
1 l hønsekødsuppe
½ l mælk
2 store melede kartofler
salt - peber
timian - kørvel
reven parmesanost.
Jordskokken kom til Europa fra Nordamerika for godt 300 år siden. Det er i virkeligheden en slags solsikke, der dog næsten aldrig blomstrer
herhjemme. Vor interesse i planten ligger under jorden, nemlig i de kartoffelagtige, sødlige stængelknolde, som vi nu skal koge suppe på:
Pil løget og hak det meget fint, hvorefter De lader det få en smuk gylden farve i margarinen. Skræl jordskokkerne, skær dem j tynde skiver, kom dem op i gryden til løget og drys med melet. Hæld hønsekødsuppen og mælken på. Skær kartoflerne i meget tynde skiver ( brug råkostjernet), kom dem op i suppen og lad dem koge i ½ time. Tilsæt nu salt, peber og timian. Og så er tidspunktet inde til at piske flittigt rundt i gryden, indtil jordskokkerne og kartoflerne er moset helt ud. Smag nu på suppen for at finde ud af, om den skulle mangle endnu lidt salt og peber. Er De tilfreds med smagen, drysser De kørvel henover suppen, når den er hældt i terrinen - og i sidste øjeblik dækker De Deres jordskoksuppe med den revne parmesanost.