Denne cremede suppe
får en skøn nøddeagtig smag af jordskokkerne.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: 35 min.
#
500 g jordskokker
250 g melede
kartofler
1 løg
25 g smør
2 fed hvidløg
¾ liter grønsagsbouillon
3-4 kviste frisk
timian
1 dl piskefløde
eller cremefraiche 38%
salt og friskkværnet
peber
evt. 1-2 tsk
citronsaft
Tilbehør: bredbladet
persille groft brød
*
Skrub eller skræl
jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i mindre stykker.
Pil løget, og hak
det fint.
Steg løgene klare i
smør i en tykbundet gryde.
Tilsæt knust
hvidløg, jordskokker og kartofler, og rør rundt.
Tilsæt bouillon og
timian, og bring suppen i kog.
Kog i ca. 20 min. og
kasser timianen.
Blend suppen jævn.
Tilsæt fløde eller
cremefraiche, og blend i kort tid.
Juster evt.
konsistensen af suppen med bouillon eller vand.
Smag til med salt,
peber og evt. citronsaft.
Kog suppen igennem,
drys med persille, og server med brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin