Salade tiède de lotte au poivre vert - 6 personer
600 gr havtaskefilet, afpudset
2 lime (små grønne citrusfrugter)
2 dl olivenolie
1 spsk madagaskar peber
Salt
Salat og pynt:
1 frisee salat
1 egeblad salat
200 g feld salat
1 lille bundt kørvel
2 tomater i filet
Dressing:
1 spsk dijonsennep
2 cl estragon eddike 1 dl olivenolie
Tapenade d'olive:
20 sorte oliven u/sten
1 kvist timian
3 fed bløde hvidløg
Lidt olivenolie
Salaterne renses og skylles, og lægges i koldt vand i en time. Tapenaden: Oliven, timian,
bløde hvidløg og olivenolien blendes. Kommes i en lille gryde og ristes under svag varme omkring 1 time til olien er kogt ind.
Havtasken skæres i tynde skiver og lægges på en bradepande, den smøres med marinaden, krydres med salt og peber og grilles i 3 minutter.
Anretning:
Salaten vendes i dressingen og anrettes midt på tallerkenen. 4 stykker af havtasken lægges rundt om salaten og lidt af marinaden fra stegningen pensles ovenpå. Mellem hvert stykke havtaske kugles tapanaden op med to skeer. Salaten pyntes med kørvel og tomatfilet'er.
TIPS: Havtaske-kæber eller havkat kan også bruges.