Svampene til suppen må gerne være fyldige i smagen som Karl Johan, Porto bello eller Champignon de Paris. Krydderurten kan varieres med basilikum eller persille.
2 løg
4 håndfulde svampe
1 kg jordskokker
1 spsk extra jomfruolivenolie
2 l. vand
½ l. piskefløde
½ dl vermouth
Saft af ½ citron
Reven muskatnød
Salt, hvid peber
Reven skal af 1 appelsin
1 bdt koriander
Skræl jordskokkerne, skær i mindre stykker og læg i blød i vand tilsat citronsaft.
Hak løgene og rengør svampene.
Sauter jordskokker, løg og svampe kort i olivenolie.
Det må ikke tage farve.
Tilsæt vand, fløde og krydderier og lad suppen småsimre, til grønsagerne er møre.
Blend suppen og bring i kog igen.
Smag til med vermouth, muskat, salt og peber.
Bland hakket koriander med reven appelsinskal og drys over, når suppen serveres.