2 hele hvidløg ( ca 25 fed )
225 g rensede og halverede champignon
75 g smør
1 tsk frisk timian
25 g hvedemel
1 ½ dl hønse fond eller suppe
¾ dl kaffefløde 13 %
Salt og peber
Pynt:
2 spsk hakket persille
50 g champignoner skåret i tynde skiver
Pil hvidløgene og blancher dem i 1 minut, lad dem dryppe af, pil dem.
Lad svampene simre i smørret i 5 minutter, tag dem og stil til side.
Kom hvidløgene ned i smørret og svampesaften og lad dem småkoge under låg i ca 10-15 minutter indtil hvidløgene er møre.
Rør melet i og lad det koge op under omrøring.
Skru op for varmen og kom hønsefonden iog mælken i lidt efter lidt, mens der røres, lad det koge i ca 10 minutter.
Tilsæt svampene og lad suppen simre 1 minut længere.
Tag gryden af og tilsæt fløden og krydr med salt og peber.
Server med et drys friskhakket persille og tynde skiver rå svampe.