Steaks:
4 steaks af oksetyndstegsfilet a 180 - 200 g (ca. 2 cm tykke)
salt og peber
Ruller:
1 bdt asparges (mindst 16 stk)
16 skiver bacon (meget gerne kalvebacon)
Pesto:
½ dl ristede pinjekerner
1 bdt basilikum
½ dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 citron, saft og reven skal af den
salt og peber
Kartofler:
1 kg små faste kartofler
½ dl groft salt
Gulerødder:
16 mellemnye gulerødder
4 kviste timian
2 dl kalvebouillon
1 spsk sukker
Salsa:
½ tsk stødt
spidskommen
3 fed hvidløg
2 røde chilier
½ tsk paprika
2 spsk olivenolie
2 spsk vand
1 spsk vineddike
Steaks:
De 4 steaks kommes på den varme grillrist og grilles ca. 2 - 3 minutter på hver side.
Krydr med salt og peber.
Asparges/bacon-ruller:
Den nederste tørre del af aspargeserne knækkes af. En skive bacon vikles om hver asparges. Læg dem et par minutter på grillen, til baconen er sprød.
Basilikum-pesto:
Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en lind dressing, der smages til med salt og peber. Serveres til kødet.
Saltbagte kartofler:
Vask kartoflerne og kog dem 15 - 20 minutter i vand, der er tilsat 1 dl groft salt.
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra.
Behold gryden på varmen og ryst den ganske forsigtigt, til al væden er kogt fra, saltet tørrer, og kartoflerne begynder at rynke.
Gulerødder i timian:
Kog kalvebouillonen op i en gryde med timian og sukker.
Skrab gulerødderne og giv dem et opkog. Lad dem ligge i gryden og afkøle i bouillonen.
Mojo-salsa:
Kom stødt spidskommen, hvidløg, rød chili (befriet for kerner) og paprika i en blender og blend dem.
Herefter hældes olie, vand og eddike ved, og der blendes en gang til.
Serveres til kartoflerne og kødet.