Logo

Steaksandwich med aïoli og chili-peach melba

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Steaksandwich:
1 flûte
4 tynde bøffer
evt. lidt olivenolie til stegning
50 g rucola
8-12 blade basilikum
1 fersken
8 tsk aïoli - se opskrift
4 spsk hindbærchutney - se opskrift

Aïoli:
1-3 fed hvidløg
lidt groft salt
1 (pasteuriseret) æggeblomme
1-2 dl olie
citronsaft

Hindbærchutney:
300 g hindbær
2-3 spsk sukker
1 spsk sherryeddike
1 tsk salt
1 rød chili

Start med at tilberede aïoli:
Rens hvidløgsfedene og knus dem i en morter med lidt groft salt, tilsæt æggeblommen og lidt citronsaft og derefter olien lidt efter lidt indtil aliolien har en passende konsistens.
Smag til med citronsaft.
Aïolien skal opbevares koldt!

Herefter tilberedes hindbærchutney:
Bring hindbærrerne i kog med sukker salt og eddike.
Rens chilien for kerner og hak den fint.
Bland hakket chili i hindbærrerne og lad det hele koge til chutneyen har en ensartet, fast konsistens.
Server til kødretter.

Herefter er du klar til at lave steaksandwich:
Bland rucola og basilikum, skyl det grundigt og tør bladene.
Vask ferskenen og del den i tolv både.
Flæk flûtet på langs og del det derefter i fire stykker.
Grill bøfferne eller steg dem på pande.
 
Smør en teskefuld aïoli på skærefladen af hvert stykke flûte, læg en lille håndfuld rucola-basilikumblade på den nederste flûtehalvdel, læg en bøf ovenpå.
Fordel en skefuld hindbærchutney over bøffen og læg tre ferskenbåde ovenpå.
Til slut lægges den øverste flûtehalvdel på og sandwichen er klar til servering.
 
Denne opskrift er udviklet til Hot Wok af Morten Skærved

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her