Steaks:
4 steaks a 180 - 200 g (skåret af entrecotestykket fra højreb)
Salat:
2 røde peberfrugter
1 spsk paprika
1 fed hvidløg
80 g mandler uden skind
4 spsk olivenolie
hvidløg:
4 hele hvidløg
4 stk alufolie til indpakning
salt og peber
Tilbehør:
6 store bagekartofler
8 skiver chorizo(pølse) (½ cm tykke)
8 skiver aubergine (½ cm tykke)
8 skiver squash (½ cm tykke)
8 forårsløg
2 spsk olie
1 godt brød
Steaks:
Når alt andet er færdigt, kommes de 4 steaks på grillen og får 3 - 4 minutter på hver side.
En god regel er altid, at når der pibler lidt rød kødsaft op, er steaken medium.
Når kødsaften er klar, er steaken gennemstegt.
Romesco-salat:
Salsaen bliver kraftigere og bedre af at stå, så lav den gerne dagen før - den kan fint holde sig i køleskabet helt op til 3 dage.
Begynd med de 2 peberfrugter. De halveres, og kernerne fjernes.
Læg dem på en bageplade med skindsiden opad og kom dem i en 250 ºC varm ovn i ca. 20 minutter.
Tag dem ud af ovnen og kom dem i en plasticbøtte med løg og lad dem afkøle der - så bliver
skindet lettere at fjerne.
Fjern nu skindet og hak frugtkødet fint. Mandlerne - uden skind - ristes i ovnen ved 150 ºC i 8-10 minutter. De hakkes fint og blandes med peberfrugtkødet i en passende skål.
Pil hvidløgsfeddet og hak det fint. Bland det i en lille skål med paprika og olie.
Kom det hele over i skålen til peberfrugt og mandler - rør godt rundt, så alt blandes, og smag til med salt.
Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til næste dag - eller i det mindste et par timer.
Bagte hvidløg:
De hele hvidløg krydres med lidt salt og peber og pakkes ind i alufolie hver for sig.
Bages på den varme grillrist i ca. 35 minutter, til de er møre. Husk at vende dem ofte.
Tilbehør:
De 6 bagekartofler skrubbes rene og halveres på langs. Pensl dem med lidt olie og kom dem på grillen i ca. 30 minutter til de er møre - vend dem af og til.
Skiverne af chorizo, aubergine, squash og de hele forårsløg pensles også med lidt olie og grilles, til de er gyldne.