Logo

Surbrød Gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surbrød Gammeldags

 

Oplev er den let syrlige smag i det Gammeldags surbrød, som er velegnet på frokostbordet sammen med bl.a. den røgede laks.

2 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, surdej: 10-12 timer. Hævetid, dej: 1½-2 timer. Bagetid: 40-45 min. Fryseegnet.

#

Surdej:

25 g gær

2½ dl kærnemælk

175 g sigtemel (ca. 3 dl)

 

Dej:

2 dl vand

2-3 tsk salt

2-3 spsk kommen

450-500 g sigtemel (ca. 8 dl)

1 æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og opløs den i kold kærnemælk.

Rør sigtemelet i til en ensartet blanding.

Lad det stå tildækket på et køligt sted natten over.

 

2. Lad nu surdejen stå ved stuetemperatur ca. 1 time.

Rør lunkent vand i og tilsæt salt, kommen og sigtemel.

Ælt dejen sammen.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 1-1¼ time, eller til dejen har fordoblet sit omfang.

 

3. Slå dejen ned og form den til to aflange brød.

Lad brødene efterhæve 35-45 min. på melet bageplade eller bageform belagt med bagepapir.

 

4. Pensl med sammenpisket æg.

Bag brødene midt i ovnen ved 200 °C i 40-45 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 772 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her