Gode sigtebrød - Nybagte husholdningsbrød.
2 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time.
Bagetid: 30-35 min. Fryseegnet
#
50 g gær
5 dl vand
1 dl kærnemælk
2 spsk smør eller margarine
3 tsk salt
ca. 800 g sigtemel (13-14 dl)
vand eller mælk til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand.
Tilsæt kærnemælken sammen med smeltet, afsvalet smør.
2. Bland saltet i sigtemelet og kom det i dejfadet.
Ælt dejen sammen.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 40 min.
3. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 brød.
Efterhæv dem på bagepladen belagt med bagepapir i40 min.
4. Rids dem med en skarp kniv og pensl med vand eller mælk.
Bag brødene ved 225 °C i 30-35 min.