Logo

Hørfrøbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hørfrøbrød

 

Hørfrøbrød smager dejligt og er godt for fordøjelsen.

2 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 2 timer. Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet.

 

#

2 dl hørfrø

6 dl vand

2 dl knækkede hvedekerner

4 dl skummetmælk

75 g gær

1 spsk salt

1 tsk honning

3 spsk olie

1 spsk kommen

600 g sigtemel (10 dl)

ca. 300 g hvedemel (5 dl)

olie eller mælk til pensling

 

1: Kog hørfrø, vand og knækkede hvedekerner 8-10 min. ved jævn varme.

Lad det svale lidt og tilsæt den kolde mælk.

Smuldr gæren og opløs den i den lune blanding.

 

2. Tilsæt salt, honning, olie, kommen og sigtemel.

Rør det godt sammen.

Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.

Lad den hæve tildækket i 1½time.

 

3. Ælt dejen sammen og form den til 2 store brød.

Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ½ time.

 

4. Snit et rudemønster på overfladen af brødene og pensl med lidt olie eller mælk.

Bag brødene ved 200 °C i 45-50 min.

 

Variation:

Erstat halvdelen af vandet med kærnemælk, ymer eller yoghurt og kom grahamsmel i dejen i stedet for sigtemel - det giver et grovere brød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her