Brødet får en nøddeagtig smag af hørfrø og solsikkekerner,
som fremhæves af nøddeolie i dejen. Nyd brødet, som det er, eller let ristet
til ostemadder, sandwich eller med en god marmelade.
1 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 30
min. Fryseegnet
#
25 g gær
4 dl vand
200 g rugmel eller grahamsmel
150 g hørfrø
75 g solsikkekerner
3 spsk honning
2 spsk olie
1 ½ tsk salt
ca. 200 g hvedemel
Endvidere:
olie eller smør til formen
1 æg eller 1 æggehvide (til pensling)
ca. 30 g frø og kerner
*
RØR gæren ud i lunt vand (maks 37 °C), og tilsæt de øvrige
ingredienser.
ÆLT dejen godt igennem gerne 5-8 min. på maskine, og lad den
hæve tildækket i 45 min.
ÆLT dejen let igennem, og form den til et brød.
Læg den i en smurt form (2 liter), og lad dejen hæve, til
den hvælver over formen (ca. 45 min.).
PENSL overfladen med sammenpisket æg, og drys med blandede
frø.
BAG brødet ved 220 °C i 35-40 min.
Tjek evt. med et stegetermometer, om brødet er gennembagt
det skal vise 98 °C.
Vend brødet ud af formen, og lad det afkøle på en rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin