Logo

Hørfrørugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
20 g gær
2 dl vand
100 g hvedemel

50 g hørfrø
125 g fuldkornsrugmel
41/2 dl vand
2 tsk salt
½ spsk sirup
250 g rugmel
ca. 200 g hvedemel

Surdej:
Rør gær, vand og hvedemel sammen.
Dæk skålen til og lad den stå 2 døgn i køkkentemperatur.
Rør hørfrø, fuldkornsmel og vand sammen i bageskålen og lad det stå i
1-2 timer.

Kom surdejen i de udblødte kerner og tilsæt salt, sirup og rugmel.
Rør hvedemelet i, men hold lidt tilbage i begyndelsen.
Dejen skal være ret klistret og skal ikke æltes.
Kom dejen i en smurt form på 2 l. og glat overfladen til med fugtige fingre. Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 3 timer.
Pensl brødet med en blanding af olie og vand og prik det med en gaffel.
Bag det i ca. 45 min. ved 200º på nederste ovnrille.
Afkøl brødet på en bageridt og pak det ind i et viskestykke til næste
dag, så er det nemmere at skære i skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her