Surdej:
20 g gær
2 dl vand
100 g hvedemel
50 g hørfrø
125 g fuldkornsrugmel
41/2 dl vand
2 tsk salt
½ spsk sirup
250 g rugmel
ca. 200 g hvedemel
Surdej:
Rør gær, vand og hvedemel sammen.
Dæk skålen til og lad den stå 2 døgn i køkkentemperatur.
Rør hørfrø, fuldkornsmel og vand sammen i bageskålen og lad det stå i
1-2 timer.
Kom surdejen i de udblødte kerner og tilsæt salt, sirup og rugmel.
Rør hvedemelet i, men hold lidt tilbage i begyndelsen.
Dejen skal være ret klistret og skal ikke æltes.
Kom dejen i en smurt form på 2 l. og glat overfladen til med fugtige fingre. Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 3 timer.
Pensl brødet med en blanding af olie og vand og prik det med en gaffel.
Bag det i ca. 45 min. ved 200º på nederste ovnrille.
Afkøl brødet på en bageridt og pak det ind i et viskestykke til næste
dag, så er det nemmere at skære i skiver.