Hørfrøbrød smager dejligt og er godt for fordøjelsen.
2 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 2 timer.
Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet.
#
2 dl hørfrø
6 dl vand
2 dl knækkede hvedekerner
4 dl skummetmælk
75 g gær
1 spsk salt
1 tsk honning
3 spsk olie
1 spsk kommen
600 g sigtemel (10 dl)
ca. 300 g hvedemel (5 dl)
olie eller mælk til pensling
1: Kog hørfrø, vand og knækkede hvedekerner 8-10 min. ved
jævn varme.
Lad det svale lidt og tilsæt den kolde mælk.
Smuldr gæren og opløs den i den lune blanding.
2. Tilsæt salt, honning, olie, kommen og sigtemel.
Rør det godt sammen.
Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.
Lad den hæve tildækket i 1½time.
3. Ælt dejen sammen og form den til 2 store brød.
Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ½
time.
4. Snit et rudemønster på overfladen af brødene og pensl med
lidt olie eller mælk.
Bag brødene ved 200 °C i 45-50 min.
Variation:
Erstat halvdelen af vandet med kærnemælk, ymer eller yoghurt
og kom grahamsmel i dejen i stedet for sigtemel - det giver et grovere brød.