Logo

Grove minibrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove minibrød

 

Grove minibrød passer godt til ost. Bradepandebrød er økonomisk bagværk.

16 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1 time. Bagetid: 25-30 min. Fryseegnet.

 

#

200 g knækkede hvedekerner (3 dl)

3 dl koghedt vand

1 spsk salt

50 g gær

5 dl kærnemælk

2 spsk olie

25 g hvedeklid (1 dl)

2 dl kruska (blandet hvede, byg, rug og havre)

225 g rugmel (4 dl)

250 g sigtemel (4 dl)

ca. 400 g hvedemel (6-7 dl)

 

1. Hæld koghedt vand over hvedekerner iblandet salt.

Lad det stå til blandingen er helt lunken.

Udrør gæren heri og tilsæt kærnemælk, olie, hvedeklid og kruska.

Rør det godt sammen.

 

2. Kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt sammen.

Stil den til hævning på et lunt sted i 35 min.

 

3. Ælt dejen sammen og fordel den i en godt smurt og melet bradepande.

Skær dejen igennem på langs og tværs, til små brød.

Lad dem efterhæve på et lunt sted i en halv time.

 

4. Prik dejen med en gaffel og pensl med lidt vand.

Bag ved 200 °C i 30 min.

Lad brødene svale lidt i bradepanden inden de tages ud og deles.


TIPS: Kruska kan købes i helsekost-forretninger og i større supermarkeder.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her