Når man spiser
masser af fuldkorn med fibre, er man mæt i længere tid, og det er i det hele
taget godt for fordøjelsen. De grove muffins er gode til alle dagens måltider:
mellemmåltider, morgenmad og som tilbehør.
De har en sød smag
fra tørrede abrikoser og passer derfor ikke til alt, men er især gode til
stærkt smagende mad som karryretter og ost.
12 stk. Arbejdstid:
25 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryseegnede
#
1 dl bulgur
1 dl kogende vand
12 tørrede abrikoser
1 dl neutral olie
(se tips)
3 dl tykmælk eller
ymer
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
120 g groft rugmel
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 tsk groft salt
Drys: sesamfrø
*
Læg bulguren i en
skål, hæld kogende vand på og lad det trække ca. 15 min., til vandet er let
afkølet.
Hak abrikoserne fint
og tilsæt dem sammen med olie og tykmælk.
Bland hvedemelet med
bagepulver og resten af de tørre ingredienser.
Rør de to blandinger
sammen til en ensartet dej.
Fordel dejen i en
smurt muffinpande med 12 huller eller brug to papir-muffinforme til hver, hvis
du ikke har en muffinpande.
Drys med sesamfrø og
sæt dem i en 175 °C varm ovn i ca. 20 min. til de er gennembagte.
Tjek, om de er bagte
ved at stikke et træspid eller en lille kniv ned i midten - der må ikke være rå
dej på.
Afkøl de bagte
muffins på en bagerist.
TIPS: Vælg en olie
med neutral smag, fx raps-, majs- eller solsikkekerneolie.
Frys evt. muffins i
mindre portioner i fryse poser. Pak dem, mens de endnu er varme.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin