Grove minibrød passer godt til ost. Bradepandebrød er
økonomisk bagværk.
16 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1 time.
Bagetid: 25-30 min. Fryseegnet.
#
200 g knækkede hvedekerner (3 dl)
3 dl koghedt vand
1 spsk salt
50 g gær
5 dl kærnemælk
2 spsk olie
25 g hvedeklid (1 dl)
2 dl kruska (blandet hvede, byg, rug og havre)
225 g rugmel (4 dl)
250 g sigtemel (4 dl)
ca. 400 g hvedemel (6-7 dl)
1. Hæld koghedt vand over hvedekerner iblandet salt.
Lad det stå til blandingen er helt lunken.
Udrør gæren heri og tilsæt kærnemælk, olie, hvedeklid og
kruska.
Rør det godt sammen.
2. Kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt sammen.
Stil den til hævning på et lunt sted i 35 min.
3. Ælt dejen sammen og fordel den i en godt smurt og melet bradepande.
Skær dejen igennem på langs og tværs, til små brød.
Lad dem efterhæve på et lunt sted i en halv time.
4. Prik dejen med en gaffel og pensl med lidt vand.
Bag ved 200 °C i 30 min.
Lad brødene svale lidt i bradepanden inden de tages ud og deles.
TIPS: Kruska kan købes i helsekost-forretninger og i større
supermarkeder.