1 havrebrød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 1¼ time.
Bagetid: 40 min. Fryseegnet.
#
3 dl vand
2 dl havregryn
1 dl mælk
50 g gær
3 spsk olie
1½ tsk salt
120 g sigtemel (2 dl)
ca. 325 g hvedemel (5½ dl)
Til pensling:
2-3 spsk mælk
2 spsk havregryn
*
1. Kog en grød af vand og havregryn.
Lad det svale lidt og bland mælken i.
Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri.
2. Tilsæt olie, salt og sigtemel.
Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i40 min.
3. Ælt dejen let sammen og form den til et aflangt brød.
Lad det efterhæve i 40 min på bageplade beklædt med
bagepapir.
4. Skær et snit i brødet med en skarp kniv og pensl med lidt
mælk.
Drys lidt havregryn på og bag brødet på ovnens nederste
rille ved 200 °C i ca. 45 min.