50 g gær
1 dl vand lunkent
½ tsk sukker
2 dl vand lunkent
2 dl mælk
1 æg 3 dl havregryn
1 spsk salt
ca. 750 g hvedemel
1 dl hvedeklid
Rør gæren ud med lunkent vand og sukker i dejfadet.
Lad den stå 8-10 min.
Tilsæt derefter vand, mælk (begge dele lunet), sammenpisket æg, havregryn, salt og det meste af melet.
Rør dejen godt igennem, kom evt hvedemel eller vand i, så dejen bliver fast og blank og kan slippe skålen.
Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem, form den og læg den i 1 smurt brødform (2 liter).
Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Brødet pensles med mælk og drysses med havregryn.
Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 225°C i 30 min.
Derefter dæmpes varmen til 200°C, og bagningen fortsættes ca. 15 min.
Afkøles på rist.