125 g smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
¼ tsk salt
1 spsk kommen
⅓ tsk eddike
¾ dl koldt vand
50 g smør
Hak smør og hvedemel sammen og findel det til en grynet masse.
Bland salt og kommen i.
Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen.
Rulles ud på melet bord.
Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på ⅔ af dejen.
Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min.
Gentag udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange.
Rul dejen på den modsatte led hver gang.
Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i firkanter
7x5 cm) med en kniv eller kagespore.
Lægges på plade.
Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 min.
Afkøles på rist og opbevares i kagedåse.