Logo

Havrebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havrebrød

 

1 havrebrød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: 40 min. Fryseegnet.


#

3 dl vand

2 dl havregryn

1 dl mælk

50 g gær

3 spsk olie

1½ tsk salt

120 g sigtemel (2 dl)

ca. 325 g hvedemel (5½ dl)

Til pensling:

2-3 spsk mælk

2 spsk havregryn

*

1. Kog en grød af vand og havregryn.

Lad det svale lidt og bland mælken i.

Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri.

 

2. Tilsæt olie, salt og sigtemel.

Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i40 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til et aflangt brød.

Lad det efterhæve i 40 min på bageplade beklædt med bagepapir.

 

4. Skær et snit i brødet med en skarp kniv og pensl med lidt mælk.

Drys lidt havregryn på og bag brødet på ovnens nederste rille ved 200 °C i ca. 45 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 566 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her